witblad
Villa-Necchi-Campiglio-witblad - 29.jpg

Blog

Over interieurarchitectuur, architectuur en kunst.
En af en toe over onze eigen projecten.

"Ontwerpbureau Witblad combineert interieur- met internetarchitectuur"

artikel in 'Ondernemers', VOKA, 14/4/2017

“Streven naar tijdloze look”

Enerzijds residentiële en commerciële ruimtes creëren, anderzijds organisaties en ondernemingen begeleiden bij hun digitale communicatie: die unieke combinatie kenmerkt het concept van Witblad. Bob Bulcaen is het brein achter dit bedrijf. Via een samenwerking met freelancers slaat de zaakvoerder voortdurend de brug tussen denken en uitvoeren.

Bob Bulcaen is interieurarchitect qua opleiding. Vanuit zijn passie voor technologie, focuste hij zich – als werknemer – gedurende de eerste zeventien jaar van zijn carrière vooral op internet. Vanaf 2010 ging hij dit combineren met interieurarchitectuur. Vijf jaar later volgde de stap naar zijn eigen bedrijf, Witblad.

Gelijkaardige aanpak

“Hoewel het twee totaal uiteenlopende werelden lijken, is de benadering van projecten toch grotendeels gelijkaardig”, legt hij uit. “Je vertrekt telkens vanuit de doelstelling van de klant en bekijkt hoe je die kan realiseren. Bij websites teken ik bijvoorbeeld de structuur uit, maar laat ik de specifieke uitwerking aan partners (websitebureaus) over. Als interieurarchitect ga ik vanuit gesprekken met de klant bepaalde schetsen stelselmatig verfijnen, om vervolgens tot een duidelijk ontwerp te komen. Op basis daarvan kan ik dan gaan samenwerken met aannemers en interieurbouwers.”

De ideeën van Witblad worden gesmaakt, het bewijs daarvan werd vorig jaar nog geleverd. Toen kaapte het bedrijf dankzij het project Patria de tweede plaats weg bij de Architizer Awards. “Bij de omvorming van dit gebouwencomplex tot zes luxeappartementen, een hoekwoning en een commerciële ruimte hielden we rekening met het historische karakter van het gebouw, maar introduceerden we ook opvallende nieuwe elementen. Hiervoor werkten we samen met Architecten Adins-Van Looveren. Ik kan ervan genieten om moderne aspecten in interactie te laten gaan met al aanwezige elementen. Zo creëer je een interieur met een tijdloze look.”

Organisch groeien

Witblad bouwde al een mooi referentielijstje op, dat zowel woningen, kantoren als winkels omvat. “Als ontwerper zoek je graag uitdagingen op waar je specifieke oplossingen voor kan bedenken. Mijn focus ligt eerder op het architecturale dan op het decoratieve aspect. De komende jaren wil ik mijn bedrijf verder organisch laten groeien, mede door samenwerking met freelancers, die ik selecteer in functie van het type project. Voor het contact met de klant blijf ik sowieso zelf instaan”, besluit Bob Bulcaen.

(BVC)

20170414 ondernemers voka-zwart.png
bob bulcaen