witblad
Villa-Necchi-Campiglio-witblad - 29.jpg

Blog

Over interieurarchitectuur, architectuur en kunst.
En af en toe over onze eigen projecten.

7 producten die je moet voelen tijdens Batibouw.

We ontdekken nieuwe technologieën en materialen steeds sneller via Pinterest, Facebook of andere media. Maar om ze echt naar waarde te kunnen schatten, moet je dit kunnen zien, (soms ook ruiken) en voelen.

Neem even de tijd om tussen de bouwmaterialen, verschrikkelijke jacuzzi's en projectontwikkelaars door Batibouw te lopen. 

Je kan er onder andere volgende 7 producten vinden die je moet voelen.

1. Kranen met drukknoppen.

Hansgrohe zet in op drukknoppen om kranen te bedienen. Het nut hiervan kan je in vraag stellen. Tot je het ontwerp van Barber en Osgerby ziet. De reeks Axor One bevat grote knoppen die je ook met je elleboog kan bedienen. Handig als je met zeep in je ogen zoekt naar de juiste knop. Echt mooi is het niet omdat die knoppen in chrome er maar zeer basic uit zien. Maar je kan dit oplossen door te kiezen voor de 15 andere kleuren in de Axor collectie. (bvb. Brushed black chrome!) Reken op ca. 50% meerprijs voor de andere kleuren.

2. RVB kranen - made in Belgium

Laat de Duitse merken gerust eens links liggen voor je kranen. 
RVB is gevestigd in België en werkt ook met lokale ontwerpers aan een zeer uitzonderlijke collectie.
Probeer op de website hun historische productlijnen te vermijden. Kijk vooral naar de ontwerpen van Alain Berteau (tune en slide).
En de nieuwe reeks 'Andrew' van ontwerpstudio Co.Studio.
De bediening van de kraan is geïntegreerd in de kraan zelf, maar blijft verrassend gemakkelijk werken.

3. Werkbladdampkap

Een dampkap blijft een uitdaging voor een optimale integratie in de keuken. Een werkbladdampkap waarbij de lucht wordt afgevoerd vanaf de kookplaat is vaak een esthetisch goede oplossing. En het biedt de opportuniteit om te werken met bv. een kookeiland zonder zichtbare dampkap. De technologie is duidelijk aan een heropleving bezig. Alle grote merken bieden intussen wel een antwoord. Hou wel rekening met een uiteraard grotere onderbouw onder het kookvlak. Een 40 cm hoge soepkom lijkt mij wel een uitdaging voor dit soort dampkap...

4. V-zug

In de premium merken van keukentoestellen is V-zug een sterke groeier. Het Zwitserse merk is vooral gekend voor de stoomovens. Ze bieden die niet alleen aan met een mooie afwerking, maar ook in drie verschillende hoogtes.
Nieuw in het gamma is de 'combi-steam Mslq'. Het lijkt de naam van een Mercedes model met ingebouwde sauna. Maar eigenlijk is het een oven die drie technieken combineert: warmte, stoom en microgolf. De perfecte combinatie om elk gerecht klaar te maken of optimaal te 'regenereren'.
Ook bij dit merk zien we lades voor vacumeren van voedsel (met oplossing voor vloeibare voeding!) en mogelijkheden om die vacuüm verpakte etenswaren weer optimaal op te warmen.

5. Bewood

Ik hou van zuivere materialen. Maar massief hout leeft en is daarom niet altijd de meest geschikte oplossing voor elke toepassing. Bewood maakt alu profielen met 'hout-look' afwerking. In tegenstelling tot de verschrikkelijke hout imatie keramische stenen, voel je hier echter toch een soort van warme houtstructuur. Geschikt voor bijvoorbeeld terrassen of wandafwerking. 

6. Genico trappen

Trappen zijn al lang geen louter transportmiddel meer. In open ruimtes zijn ze als blikvanger een waardevol onderdeel van de architectuur. Genico is vooral gespecialiseerd in zwevende trappen. Nieuw zijn de trappen in Corian en Marmer. De stand hebben ze stevig genoeg gebouwd zodat je de trappen zelf kan testen.  

7. Glasheldere haarden

Hout- en gashaarden evolueren ook elk jaar om vooral zuiniger om te gaan met de brandstof. Gelukkig is er ook veel aandacht voor het ontwerp van de toestellen. Zo kan je nu ook vaak als optie extra helder glas vinden. Om te genieten van een vlammenspel zonder hinderlijke reflecties. Je ontdekt dit onder andere bij de Brugse fabrikant M-design

En nu?

Deze lijst kon ongetwijfeld langer. Maar ga zelf op ontdekking. Let hierbij op dat je steeds het masterplan voor je woning voor ogen hebt. Bekijk niet ruimte per ruimte, maar bewaak de consistentie in de afwerking van alle ruimtes.
En dan zal je zien dat veel standaard oplossingen niet altijd een grote meerwaarde bieden, zelfs op vlak van kostprijs.

Een doordacht ontwerp met maatwerk waarbij nieuwe waardevolle technieken geïntegreerd worden, blijft vaak de betere oplossing.

 

 

bob bulcaen