witblad
Villa-Necchi-Campiglio-witblad - 29.jpg

Blog

Over interieurarchitectuur, architectuur en kunst.
En af en toe over onze eigen projecten.

Interieur 2016

Al 25 edities en bijna 50 jaar schrijft een kleine Kortrijkse beurs geschiedenis.
Nee, dit is Milaan, Keulen of Parijs niet. Maar het is wel de beurs met een mooie selectie, een boeiend (avond)programma en telkens een vernieuwende aanpak.

In vergelijking met vorige edities is dit een kleinere beurs, met een beperkter programma in de binnenstad. Maar door soberheid komt kwaliteit boven drijven. Interieur biedt een goede mix van mooie merken, lokale leveranciers, internationale spelers, nieuwe ontwerpers en boeiende lezingen. 

Het tentoonstellingsconcept van Office Kersten Geers David Van Severen , Richard Venlet en Joris Kritis werkte en toonde een aantal verrassend eenvoudige sculpturale paviljoenen die een rode draad vormden. De 5 bars boden telkens een andere horeca ervaring.

Deze editie gaat ook de boekjes in met een huisstijl om duimen en vingers bij af te likken. Terug naar de roots waarbij Joris & Terry Kritis het originele logo talloze variaties liet ondergaan. 

In contrast met de conceptuele aanpak van de beurs staat dan weer de keuze van de 'Designer of the year'. De eerder down to earth architect Vincent Van Duysen is een terechte winnaar en toont de diversiteit in het architecturale en design landschap.

Opvallende merken of collecties selecteren is zeer moeilijk. Een kleine selectie van bekende of minder bekende merken die je zeker eens verder moet bekijken: Xal (verlichting), Trizo21 (verlichting), Pedrali (meubilair), Normann Copenhagen (meubilair), Moca (meubilair), Lambert & fils (verlichting), Kovr (geïntegreerde verlichting).

 

Reviews: Designboom en Wallpaper.

Volledige programma: www.interieur.be.

De tentoonstelling 'we are the next generation' loopt nog tot 4 december.

 

bob bulcaenComment