witblad
Villa-Necchi-Campiglio-witblad - 29.jpg

Blog

Over interieurarchitectuur, architectuur en kunst.
En af en toe over onze eigen projecten.

moooi Amsterdam + Marcel Wanders design studio

In maart 2016 bezocht ik het moooi hoofdkwartier in Amsterdam op uitnodiging van moooi en Victors Design Agency

Het Europese ontwerperslandschap is al even divers als de landen van dit lappendeken continent. België is gekend voor een eerder strakkere vormtaal met aandacht voor detaillering en doordachte materiaalkeuzes. Scandinavische landen hanteren ook een eerder sobere ontwerpstijl, maar met meer natuurlijke materialen en een duidelijke voorkeur voor functionaliteit en ergonomie.

Tussenin zit een vrolijk eiland: Nederland. Hier wordt kleurrijk en vrolijk design gemaakt waar je van houdt of dat je toch minstens apprecieert voor de durf van de ontwerpers. 
Het motto van de belangrijkste speler in dit landschap is 'Stop the boring'.

Welkom in moooi.
Met zijn 15 jaar nog een puber.
Maar wel al een vaste waarde in de designwereld. Iedereen (her)kent wel iets van dit merk; de Horse Lamp, de Egg Vase, Carbon chair, of een van de talrijke verlichtingsontwerpen. 

Zo uniek als het merk, is ook het pand waarin de hoofdzetel gevestigd is in Amsterdam. Zeer ruim, met binnentuin en vlakbij het centrum. Een grote showroom op het gelijkvloers. En op de verdiepingen ruimte voor het 50-koppige team van de Marcel Wanders design studio, vergaderruimtes en een eetruimte vol licht voor alle verlichte geesten van dit team.

Op de eerste verdieping vinden we ook enkele unieke stukken terug van de hand van Marcel Wanders. De 'Personal Editions' zijn kleine oplagen van ontwerpen die eerder kunstwerken zijn. Zoals de One Minute Sculpture die in 1 minuut werd gemaakt, maar aan een veelvoud euro wordt verkocht.

Moooi zit niet stil en stelde enkele nieuwe producten voor. Zoals de moooi carpets lijn waarop elke foto kan worden geprint. Zelfs voor kleine oplages. Rond of vierkant, of kamerbreed. Perfect geschikt voor de projectmarkt door de duurzame materialen.

Maar ze werken ook aan een lijn met badkamer producten, verlichting waarbij de structuur werkt als geleider en een vouwstoel met rugleuning in breiwerk.

Om ons helemaal onder te dompelen in de moooi wereld werden we een nacht verwend in het Andaz hotel in Amsterdam. Ook een ontwerp van Marcel Wanders die persoonlijk de lavabo's van alle 122 kamers personaliseerde.

Bedankt voor dit bezoek.
Als liefhebbers van het strakkere werk heb je ons overtuigd dat we wat vrolijkheid van moooi kunnen gebruiken in elk ontwerp ;-)

Een fotoverslag van dit bezoek.

 

 

bob bulcaenComment