witblad
Villa-Necchi-Campiglio-witblad - 29.jpg

Blog

Over interieurarchitectuur, architectuur en kunst.
En af en toe over onze eigen projecten.

Standconcept Bedrijvencontactdagen

Op 6 en 7 december nemen we deel aan de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk.
Samen met 8 andere bevriende bedrijven ontwikkelden we een groepsstand.
We zorgen direct voor de grootste stand van de beurs en een uniek concept.
Witblad verzorgde het ontwerp dat vakkundig in karton wordt uitgevoerd door specialist Moonfox. 

Het verhaal van samenwerken en netwerken was de basis van dit concept. We bouwen 1 uniforme huisstijl waarbinnen elk bedrijf ook zijn eigen 'eiland' krijgt. Deze liggen allemaal op korte afstand van de bar die alle bedrijven bedient. Elk bedrijf zal na elk gesprek met een (potentiële) klant telkens de buur kort voorstellen. Op deze manier willen we niet alleen ons netwerk, maar ook dat van de collega's op de stand laten groeien. 

Moonfox is een specialist in de verwerking van karton voor beursstanden en is ook partner bedrijf van deze stand. We dachten samen met hen na over een concept waarbij de expo boxen ook verlichting kunnen krijgen. Zo geven we de foto's, logo's, of producten in de boxen de correcte aandacht. 

In plaats van het karton te bedrukken verkozen we hier om te werken met onbehandeld karton en mat wit karton. Op deze manier krijgen we een correcte en warme look en vermijden we een overdaad aan kleur. De diensten en producten van de bedrijven zelf worden zo beter in de verf gezet.

Het open stand concept zorgt voor een vlotte circulatie doorheen de bedrijven. 
Door te werken met logo's op verschillende niveaus geven we duidelijk weer welke bedrijven hierop aanwezig zijn. Zowel van kortbij als van verder in de gang. 

In de witblad stand zelf trekken we het standconcept nog verder door. De holle dozen krijgen een invulling met foto's van projecten. Op de grond staat een stapeling dozen met verticale en horizontale foto's. De bezoekers verplaatsen zelf de dozen om zo de voorgestelde projecten te kunnen zien. 

Alle projecten worden zo 'in 3 dimensies' voorgesteld. Nogal logisch voor een ontwerpbureau dat vooral ruimtelijke ontwerpen maakt...

Naast de detailverlichting in de dozen zorgden we hier voor algemene verlichting op basis van armaturen van Da'lux. Alphatech zorgde voor een elegante buizenconstructie voor ophanging van de lichtpunten. Deze kunnen 360° ronddraaien zodat we met dezelfde armatuur verschillende lichtopstellingen kunnen maken.

Stand 'Elvendertig' (1130) kwam tot stand dankzij een super vlotte samenwerking tussen alle partners. Iedereen droeg bij tot het succes van dit concept. Dankbaar voor de fijne avonden die hieraan vooraf gingen kunnen we alleen maar uitkijken naar deze beurs.

De partners (vlnr):  Michael van  JSM Communications  - onafhankelijke telecommakelaar voor Belgische bedrijven.  Mathieu van  Bocadillos  - creatieve foodpartner voor lunches, meetings, recepties, feesten. Michael van  Novius  - niche advocatenkantoor voor fiscale en ondernemingsrechtelijke ondersteuning en advies Louis van  Bizbike  - de perfecte oplossing voor uw duurzaam fietsproject. Evelyne van  Moonfox  - specialist in opvallende communicatie in karton. Frank van  Barbasille  - je favoriete cocktails klaar om van te genieten. Stijn van  Webdoos  - digitaliseert, integreert en optimaliseert in Vlaamse KMO’s. Pieter van  Alphatech  - machinebouw & betaalbare dozenstapelaar.  Bob van  Witblad  - ontwerpt verrassing. Interieurarchitecten die buiten de lijntjes kleuren. 

De partners (vlnr):

Michael van JSM Communications - onafhankelijke telecommakelaar voor Belgische bedrijven. 
Mathieu van Bocadillos - creatieve foodpartner voor lunches, meetings, recepties, feesten.
Michael van Novius - niche advocatenkantoor voor fiscale en ondernemingsrechtelijke ondersteuning en advies
Louis van Bizbike - de perfecte oplossing voor uw duurzaam fietsproject.
Evelyne van Moonfox - specialist in opvallende communicatie in karton.
Frank van Barbasille - je favoriete cocktails klaar om van te genieten.
Stijn van Webdoos - digitaliseert, integreert en optimaliseert in Vlaamse KMO’s.
Pieter van Alphatech - machinebouw & betaalbare dozenstapelaar. 
Bob van Witblad - ontwerpt verrassing. Interieurarchitecten die buiten de lijntjes kleuren. 

bob bulcaen1 Comment